OM OSS

Ett äkta maritimt föremål andas historia. Det är ett saker som har formats vid eller på havet. Du tar i föremålet, känner på det, känner vikten, slitaget, historien - doften av salt eller linolja. Försvunna tider. Du använder föremålet som en detalj i din inredning. Hemma eller på sommarstugan. Inomhus eller utomhus. Kanske som ljuskälla vid skrivbordet eller vid din läshörna? Kanske är du en samlare av marin antik eller annars bara intresserad föremål knutna till hav och sjöfart. Då är denna sida för dig.

 

Brig-Antiques  är en hemsida för marina antikviteter och bruksföremål. Bakom Brig-Antiques och hemsidan står företaget Sestriel som är beläget i Helsingfors, Finland.

Handeln med marina antikviteter började först från ett personligt intresse och allt sedan 2002 har företaget förmedlat marina föremål till när och fjärran.

Till vårt sortiment räknar vi allt som har med sjön och sjöliv att göra - från stora fartygsankaren och ståtliga nakterhus till gamla nät och små bruksföremål.

 

Föremålens tidsepok spänner över två decennier: Från segelfartygens guldålder på 1800-talet till ångans tidevarv i början av 1900-talet, fram till de sista 'äkta' fartygen på 60- och 70- talet varefter mässing, koppar och bleckplåt ersattes av nya material som plast, komposit och rostfritt stål.

 

På hemsidan visar vi föremål som för tillfället finns tillgängliga och tanken är att sidan skall tjäna båda samlare, båt-ägare, inredare, industri och övriga som är intresserade av marina föremål och dess historia.

 

Vi försöker också tillämpa en rättvis prissättning på våra produkter utgående från dess ålder, skick och sällsynthet. Vi strävar efter att hålla konkurrenskraftiga priser på både nationell såväl som på en europeisk och global nivå.

Alla föremål på vår hemsida återges såsom de är i verkligheten. Vi strävar efter att beskriva föremålen och dess skick på ett tillförlitligt sätt. På så sätt blir ditt besök på våra nätsidor en informativ och faschinerande upplevelse. Så njut av det traditionella hantverksarbetet.

Om du dessutom söker efter något speciellt, som inte finns med på vår hemsida, kontakta oss vi kan troligen finna det till ett fördelaktigt pris. Om du önskar ytterligare information eller ytterligare bilder av ett speciellt föremål är det bara att kontakta oss.

Vi hoppas att ni kommer att trivas på våra hemsidor och ge feedback så att vi kan hålla hemsidan så intressant som möjligt.